外国人のための文化教室 再開・休止のお知らせ

華道教室は6月より再開しました。
We reopened the flower arrangement class from June.

書道教室は9月より再開の予定です。
We will reopen the calligraphy class from September.

茶道教室は新型コロナウイルスの感染予防のためしばらく休止します。
We extend cancellation period of the Tea ceremony class for a while in order to prevent infection and the spread of COVID-19.

~華道、書道、茶道~日本の伝統文化を学んでみませんか?
  Why don’t you join Japanese Cultural Classes?

<華 道  Flower Arrangement>

日 時:毎月(8月を除く)第1金曜日 13:30-15:00
  参加費:¥1,500/1回
  道 具:花ばさみ、剣山、水盤
  定 員:10名

Day & time:The 1st Friday of every month except August 13:30-15:00
    Fee:  ¥1,500 each lesson
    Tools:Flower scissors, Kenzan and container

<書 道   Japanese Calligraphy>
      日 時:毎月(8月を除く)第2金曜日 13:30-15:00
  参加費:¥200/1回
      道 具: すずり、下敷き、文鎮
      定 員:10名

Day & time:The 2nd Friday of every month except August 13:30-15:00
      Fee: ¥200 each lesson
      Tools: Inkstone, Writing brushes, Paperweight, Underlay for calligraphy

<茶 道  Tea Ceremony>
  日 時:毎月(8月を除く)第4金曜日 13:30-15:00
  参加費:¥500/1回
  道 具:懐紙(お菓子をのせる紙)、黒文字(お菓子を食べるときに使う楊枝)
  定 員:10名
  Day and time:The 4th Friday of every month except August 13:30-15:00
    Fee: ¥500 each lesson
       Tools: Kaishi (a packet of paper), Kuromoji(wooden pick)
  Capacity: 10 people

1. 教室がある週の火曜日 午後5時30分までに予約をしてください。
2. 日にち、時間、費用などは変更になることがあります。
3. 道具は講師と相談して準備してください。
4. 休むときは教室がある週の火曜日午後5時30分までに、連絡してください。それ以降に休む連絡をしたときや連絡をしないで休んだときは、材料費をお支払い下さい。
5. お免状は出せません。

1. Please make a reservation by 17:30, Tuesday of the week in which lesson is to   be held.

2. The day, time and fee are subject to change.

3.Pleae ask the teacher on the first lesson about tools which you need to prepare.

4.When you absent from a lesson, please let us know by 17:30, Tuesday of the week in which lesson is to be held. In case you contact us about your absence on and after Wednesday or you are absent without any contact, we will ask you to pay the material fee.

4.Pleae ask the teacher on the first lesson about tools which you need to prepare.

5.ACA cannot give out a certificate.

クリック(日本語)↑
 Click (English)

お問い合わせ・お申し込みは下記までお願いします。

認定NPO法人 芦屋市国際交流協会
Certified NPO Corporation Ashiya Cosmopolitan Association(ACA)
受付時間9:00~17:30
休館日水曜日・年末年始(12月28日~1月4日)